Burma

dežela tisočerih templjev

Že od


Burma je dežela, ki je bila dolgo časa zaprta za zunanji svet. V zadnjih letih se izredno hitro razvija in kljub še nekaterim pomanjkljivostim v infrastrukturi ponuja ogromno zanimivega za raziskovanje. Spoznali bomo  prijaznost domačinov z nasmehom na obrazu, ki ga prekriva zaščitna krema (tanaka)  in okusili odlično lokalno hrano ter njihovo pivo. Največji prepoznavni znak Burme so vsekakor templji in starodavne prestolnice, ki kar tekmujejo med seboj katera je lepša. Dežela ima petdeset  milijonov prebivalcev (pretežno Burmancev), ki so v večini budisti. Budizem je danes najbolj prisoten prav v Burmi in kljub angleškemu vplivu, ki je viden v stari arhitekturi, nam ponuja celotno bistvo, ki ga bomo spoznali na našem potovanju.

 

 

BURMA ali MYANMAR

dežela tisočerih templjev, čudovite narave in tanake

 

 

 

 1. DAN; Polet iz enega izmed bližnjih letališč (Ljubljana, Zagreb ali Benetke. Obroki in pijača v letalu.

 2. DAN; Pristanek v Bangkoku in nato naprej polet v Yangon. Po obmejnih formalnostih se odpeljemo do hotela. Nastanitev in krajši  počitek, ki ga bomo potrebovali po dolgi in  vožnji.

 3. DAN; Po zajtrku se odpeljemo na celodnevni ogled zanimivega starega kolonialnega mesta in si naprej pogledamo muzej ter spoznamo zgodovino Burme. Sledi ogled  kitajske četrti, tržnice in se na ulicah prepustimo mestnemu vrvežu, ki je tako tipičen za ta del Azije... Popoldne se odpravimo na ogled največje znamenitosti v Yangonu in  ob sončnem zahodu se zagledamo v  zlato pagodo  Shwedgonsko, ki zaživi v vsem svojem sijaju v večernih urah, ko se še zadnji sončni žarki vpijejo v prečudovito in mogočno pagodo. Poiščemo si svoj dan v katerem smo se rodili ter prižgali svečko v spomin na Budo in  si zaželeli željo. Vrnitev v hotel in nočitev.
 1. DAN; Zajtrk. Odpeljemo se na avtobusni terminal od koder nas avtobus popelje v mesto Kalaw. In naprej do jezera Inle. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 2. DAN; Zajtrk in nato spoznavanje magičnega jezera Inle. Vkrcamo se na dolgorepe čolne in se popeljemo po čudovitem jezeru, ki je prav nekaj posebnega. Ko se vozimo po jezeru in opazujemo lokalne ribiče kako s svojo posebno tehniko lovijo ribe in doživljamo življenje na jezeru. Na jezeru se ustavimo v vasi in spoznamo njihove tipične plavajoče domove, vrtove in skromne bambusove hiške. Domačini nam z veseljem pokažejo njihove spretnosti in lokalno obrt iz lotosovih lističev. Obiščemo  tovarnico  burmanskih cigar, kjer lahko tudi nakupimo  darilca za domov. Sledi še ogled Pagode Phaungdaw in nato vrnitev v hotel.
 3. DAN; Zajtrk. Vožnja z avtobusom v Mandalay kamor prispemo v popoldanskih urah. Mandalay je nekdanja  prestolnica štirih kraljestev, ki se  nam razkazuje s 500 let zanimive in burne zgodovine. Mandalay je danes pravo poslovno in moderno središče. Nastanitev v hotelu.

 4. DAN; Po zgodnem zajtrku dan namenimo raziskovanju starih prestolnic Burme. Najprej se odpravimo na prijetno vožnjo po reki Ayeyarwady ter se ustavimo na obrežju starega kraljestva Mingun in obiščemo nedokončano pagodo in največji zvonik na svetu. Popoldne se vrnemo v mesto kjer si pogledamo samostan iz tikovine, ki je bil nekoč poletna rezidenca kralja Mindona, pagodo Mahamuni in pagodo Kuthodaw, ki hrani največje *knjige* na svetu. V kolikor nam čas dopušča se vzpnemo še na  Madalajski hrib od koder pogledamo na večerno mesto s prečudovitim sončnim zahodom.  Zvečer pa obiščemo eno izmed mnogih prijetnih restavracij in lokalov.

 5. DAN; Zajtrk. Na poti v Bagan se najprej ustavimo v Aramapuri in se sprehodimo po znamenitem U-BEIN mostu, ki je navečji tikov most na svetu. Pot nadaljujemo do stare  kraljeve prestolnice Inwa iz leta 1364 in ki je vladala 400 let. Ogled prstolnice.  Zvečer prihod v Bagan in nastanitev v hotelu.

 6. DAN; Zajtrk. Dan namenjen raziskovanju starodavne prestolnice in verskega središča Bagan, ki zajema več kot 2000 templjev, občudujemo arhitekturo in iznajdljivost arhitektov, uživamo v pogledih na vasice,  ki se sramežljivo stiskajo ob mogočnih templjih, naredimo kakšen  zanimiv in mističen fotografski posnetek. Vrnitev v hotel. Popoldne  se lahko sami zapeljete s kolesi ali električnimi skuterji in   “izgubite” med mnogimi templji ali pa obiščete muzej. Možnost poleta z balonom  iz katerega bo pravljičen pogled iz ptičje perspektive in od koder boste lahko doumeli vso razsežnost starodavnega ljudstva. Zvečer se povzpnemo  še enkrat na eno izmed pagod, ki nam bo nudila veličasten sončen zahod ob pogledu na stare templje in pagode.

 7. DAN; Zajtrk. Celodnevna vožnja z avtobusom v Yangoon kamor prispemo v poznih popoldanskih urah. Nastanitev v hotelu in prosto.

 8. DAN; Zajtrk. Polet v Bangkok in naprej v Evropo ali pa podaljšate počitnice na Tajskem oziroma Burmi. Transfer na otok Koh Chang. Nastanitev v hotelu (nočitev z zajtrkom).

 9. DAN; KOH CHANG. Prosto za počitek, kopanje, izlete, potapljanje ali snorklanje.

 10. DAN; KOH CHANG  Prosto za počitek, kopanje, izlete, potapljanje ali snorklanje.

 11. DAN; KOH CHANG  Prosto do odhoda v Bangkok od koder v večernih urah poletimo proti Evropi kamor prispemo naslednji dan.

 

CENA:  2.190 €  (izračunana pri minimalno  15 oseb) 
CENA:  2.290 €  (izračunana pri minimalno  10 oseb)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz iz Ljubljane ali bližnjega letališča, letališke in varnostne pristojbine
 • nočitev z zajtrki po programu v hotelih 3* oziroma turistične kategorije
 • nočitev z zajtrkom v hotelu 3* na otoku Chang
 • prevoze z klimatiziranimi avtobusu in vani
 • ogledi po programu
 • slovensko in lokalno vodenje
 • vstopnine po programu

 POPUST   otrok do 12 let na dodatnem ležišču 10%

 CENA NE VKLJUČUJE:

 • vizum 50$
 • turistično takso za Bagan 20$
 • zavarovanje z asistenco in riziko odpovedi
 • napitnine cca 30$
 • doplačilo za hotele 4*
 • doplačilo za notranji polet v Burmi namesto avtobusa 100 € 

DOPLAČILO za počitnice v Burmi (plaža Ngapali)      290 €
vključuje: povratni letalski prevoz iz Yangona, transferji, 3 nočitve z zajtrkom  v hotelu 3*

Cepljenje ni potrebno. Potni list mora veljati vsaj 6 mesecev po prihodu domov.

 


Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.