Tajska in Laos

prvomjakso potovanje in počitnice

Že od


LAOS in  TAJSKA

 

 

Laos ni tipična dežela tega dela Azije in je nekaj prav posebnega.  Je kulturni mozaik z vplivi  sosednjih dežel in francozov. Pozna se,  da so  imeli velik vpliva na deželo Francozi.  Laos je izredno  urejen in  čist. Hrana je podobna tajski za nekatere celo okusnejša. Rezanci in riž so seveda najbolj pogosti. Tudi zelenjava in sadje, ki ima čisto drugačen okus kot pri nas., so zelo pomembni. Tudi veliko evropske hrane se dobi za tiste bolj izbirčne in ja tudi čisto pravi francoski kruh.  Lepota  in neokrnjenost  narave sta glavna aduta Laosa, ki nima toliko pomembnih zgodovinskih spomenikov kot njene sosednje dežele. Laos je izredno prijeten za potovanje, tudi za družine in je primeren za  preživetje lepega dopusta.

 

 1. DAN,: Polet iz enega izmed bližnjih letališč (Ljubljana, Zagreb ali Benetke) Obroki in pijača v letalu.

 2. DAN,: Po opravljenih mejnih formalnost se odpeljemo do hotela. Prosto za počitek, masažo po napornem potovanju, obisk rdeče četrti Patpong,  za doplačilo 60 € pa  se zvečer lahko odpeljete na svetovno znano tajsko predstavo Siam Namrit z večerjo. Na glamuroznem odru se vam bo predstavilo preko sto umetnikov, ki bodo nastopili v petstotih različnih ekstravagantnih in bogatih kostumih In vas bodo s Tajsko duhovno in umetniško tradicijo popeljali nazaj v čase Siamskega kraljestva. Povratek v Hotel. Nočitev v Bangkogu.

 3. DAN; Po zajtrku se boste z vodnikom odpeljali na odkrivanje velemestnega utripa tajske prestolnice. Vkrcali se boste na tipično tajsko dolgorepo ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih -klongih, kjer boste spoznali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se boste vzpeli na mogočen tempelj Jutranje zore  - Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled angelskega mesta kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača vas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami skupaj s templjem  Wat Phra Kaewom - Smaragdnega Bude , ki je znan kot najlepše in naj pomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Zvečer z nočnim vlakom (spalnikom) do meje z Laosom.

 4. DAN,: Po zajtrku se odpeljemo do meje z Laosom in po pridobitvi vize vstopimo v Laos. Razlika je opazna že takoj. Tajski vrvež zapustimo za seboj in se odpeljemo v Vientien. Nastanitev v hotelu, krajši počitek, nato pa se odpeljemo na ogled mesta Vientiana - današnje prestolnice Laosa. Ogledamo si najstarejši ohranjen tempelj Wat Si Saket s prečudovito arhitekturo, najbolj pomemben nacionalni simbol Losa in budistične religije v Laosu Pha That Luang, slavolok zmage,  od koder boste imeli panoramski pogled na mesto… Popoldne pa se odpeljemo še do zanimivega budistične parka, kjer se sprehodimo med budističnimi in hindujskimi skulpturami. Zvečer obiščemo nočni bazar, kjer je polno barov, kavarnic, restavracij in stojnic. Zanimiv pogled ne reko Mekong in sprehajalno pot, kjer se domačini rekreirajo in zabavajo….

 5. DAN; Po zajtrku se odpeljemo (cca 3 ure) do mesta Vang Vieng , ki ima idilično panoramsko okolico z kraškimi vrhovi, ki dajejo poseben pečat mestu in življenju ob reki. Popoldne je namenjeno za katero izmed adrenalinskih aktivnosti na reki (veslanje, zipling) ali obisk bližnje znamenite jame Tham Jang ali modre lagune Tham Phu Kham Popoldne se lahko prepustite radostim na reki ali obiščete katero izmed znamenitih bližnjih kraških jam. Prosto za večerjo ob reki, pijačo v enem izmed mnogih barov … Nočitev v gostišču.

 6. DAN,: Zajtrk. Vožnja (približno 6 ur) skozi hribovit del Loasa, kjer bomo priča izrednim panoramskim pogledom na neokrnjeno naravo in prečudovite vrhove kraškega sveta, kamor prispemo v popoldanskem času. Nastanitev v gostišču in prosto za večerjo in sprehod po prijetnih mestnih uličicah in večernega vrveža.

 7. DAN,: Po zajtrku je dan namenjen za ogled edinstvenega in posebnega mesta v Aziji polno kontrastov Luang Prabang,, ki je danes pod zaščito  UNESCA   svetovne kulturne dediščine.  Mesto  ki je nekoč bila prestolnica in je danes prava mešanica podeželja in mesta, na katerega so vplivali tudi Francozi v času njihove kolonije. Mesto ima zanimivo arhitekturo in tudi dušo katerega sestavlja kar 38 templjev. Najprej spoznamo mesto, zgodovino mesta in same države. Pogledamo si najbolj pomemben samostan in tempelj Wat Xieng Thong ter kraljevo palačo, v kateri je danes muzej. Po ogledu se odpeljemo slabo uro na podeželje, kjer obiščemo znamenite slapove Kuang, med katerimi se boste sprehodili, spoznali divje azijske medvede in se lahko tudi skopali. Vrnitev v mesto in še pred sončnim zahodom stopimo na hrib Phu si, od koder bomo imeli lep pogled na mesto in počakali na sončen zahod. Pod hribom se nahaja tudi nočni bazar kjer bomo lahko nakupili spominke in darila za domače ali vstopili v eno izmed ulic na večerjo ali v bar na pijačo….

 8. DAN,: Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in raziskovanje mesta . Na voljo imate veliko možnosti izletov kot so: znamenite jame Pak Ou s kipci Bude, obisk organske farme, kjer spoznate življenje na polju in zgodbo # riž je življenje #, se odpravite na enodnevni treking in jahanje slonov, obiščete masažni salon in spoznate tipično laoško masažo… Popoldne polet v Bangkok, transfer in nastanitev.

 9. DAN,: Zajtrk. Polet na jug Tajske. Nastanitev v hotelu (zajtrki) in priprava na večerno zabavo…

     10. DAN,: Koh Samui,   prosto za počitek, kopanje ali izlete.

     11. DAN,: Koh Samui, prosto za počitek, kopanje ali izlete.

 1. DAN;  Koh Samui,  prosto za počitek, kopanje ali izlete.

 2. DAN,: Vožnja na letališče in polet proti EVROPI kamor prispemo naslednji dan.

 

PROGRAM V LAOSU SE LAHKO TUDI OBRNE !

 

CENA:  2.165 € (izračunana pri minimalno 15 oseb) ,  2.365 € (izračunana pri minimalno  8 oseb)

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz iz Ljubljane ali bližnjega letališča, letališke in varnostne pristojbine
 • nočitev z zajtrki po programu v hotelih turistične kategorije in dobrih guest housih
 • nočitev z zajtrkom v hotelu 3* na otoku Koh Chang
 • ogledi po programu
 • prevoze z klimatiziranimi avtobusu in vani
 • slovensko in lokalno vodenje

 

 CENA NE VKLJUČUJE:

 • vizum na meji  31$
 • napitnine 20$
 • zavarovanje z asistenco in riziko odpovedi
 • doplačilo za hotel 4* na otoku Koh Samui

 Cepljenje ni potrebno. Potni list mora veljati vsaj 6 mesecev po prihodu domov.

 


Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.