Kambodža

templji in počitnice

Že od


KAMBODŽA

 

Spoznajmo deželo starodavnih kultur, prisrčnih ljudi ter slikovite narave

 

1. DAN LJUBLJANA : Polet iz enega izmed bližnjih letališč proti Bangkoku.

2. DAN BANGKOK: Pristanek v Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Prevoz do hotela, namestitev, prosto za počitek. Po želji se zvečer lahko podate na razvpiti Patpong – rdečo četrt Bangkoka in nočni bazar. Nočitev.

3. DAN BANGKOK – SIEM REAP : Zajtrk in prosto za samostojne oglede do prevoza na letališče Don Muang, od koder poletimo proti Siem Reapu, – v prevodu Tajski poraz. Po opravljenih carinskih formalnostih, vas na letališču pričaka lokalni vodnik, ki poskrbi za prevoz do hotela Central Boutique, v centru mesta zgrajen v avtentičnem khmersem slogu z veliko dekoracije. Namestitev in prosto za počitek. Nočitev.

4., 5. DAN TEMPELJSKI KOMPLEKS ANGKOR: Zajtrk. Oba dneva bomo posvetili ogledom mogočnega kompleks templjev Angkor. V dopoldanskih urah bomo vstopili v starodavno mesto Angkor, ki je bilo prestolnica mogočnega khmerskega imperija ob leta 802 do leta 1350. Obiskali bomo Južna vrata, Teraso gobavega kralja – največjo in najbolj kompleksno strukturo v celotnem kompleksu. Obisk starodavnega mesta Angkor Thom-a, ki ga je v 12. stoletju ustanovil kralj Jayavarman VII. in je bil takrat eno izmed največjih mest na svetu. V središču nekdanjega omenjenega mesta bomo obiskali najpomembnejši tempelj Bajon, ki je s svojimi 49 stolpiči ponazarjal 49 provinc v Kambodži, ki se ponaša s številnimi skulpturami demonov, bogov ter bodisatev Avolekitešvare in ki je verjetno za časa Khmerskega imperija služil kot sodišče. Pot bomo nadaljevali do Slonje terase, od koder so mogočni vladarji še pred 1000 leti spremljali krvave viteške turnirje vključno s slonjimi boji. Sledi ogled najmogočnejšega templja v Kambodži - templja Angkor Wat, posvečenega hindujskemu božanstvu Višni, ki so ga za časa kralja Suryavarmana ll., v začetku 12. stoletja gradili kar 30 let in nam v svojih čudovito izklesanih skulpturah podaja hindujska epa o Ramayani in Mahabharathi. Ob zaključku naših ogledov Angkorja, bomo obiskali še Ta Prohm tempelj, ki je namenoma (arheologi so ga pustili v takšnem stanju kot so ga v 19. stoletju odkrili) preraščen z džunglo. Obiskali bomo še mnogo zgodovinskih zgradb Bophun Temple, Praeh Khan, Nak Pean, Prasat Kravan, Bantai Srei,temple, Bonteay Somre temple, Srah Srang jezero z pristajalno ploščadjo itd... Proti večeru se bomo povzpeli še na tempelj Phnom Bakheng, ki stoji na hribčku, od koder se nam bo ob sončnem zahodu pričaral veličasten razgled nad mogočnim templjem Angkor Wat. Povratek v hotel in nočitev.

6. DAN JEZERO TONLE SAP – PHNOM PENH: Zajtrk. Zjutraj se bomo odpeljali do obrobja bližnjega jezera Tone Sap, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se podali na odkrivanje tega največjega jezera jugovzhodne Azije. Obiskali bomo ribiško vasico, kjer preprosti domačini sredi jezera živijo v glavnem na čolnih in živijo od ribolova in gojenja rib. Med potjo bomo opazovali pestro in nadvse zanimivo življenje na jezeru. Sledi prevoz z avtobusom proti Phnom Penhu. Najprej se bomo po cca treh urah vožnje ustavili na zanimivi tržnici v Kampong Thomu in nato nadaljevali cca 4 urno vožnjo do Phnom Penha. Namestitev in nočitev v hotelu Town View Daun Penh hotel. Nočitev.

7. DAN PHNOM PENH: Zajtrk, sledi ogled mesta, ki je nekoč slovelo kot najlepše mesto Indokine. Obiskali bomo kraljevo palačo, srebrno pagodo, narodni muzej in legendarni tempelj Wat Phnom. Pred povratekom v hotel bomo obiskali še centralno tržnico. Nočitev.

8. DAN PHNOM PENH – KAMPOT - SIHANOUKVILLE: Zajtrk in prevoz proti Sihanoukvillu. Med potjo se bomo ustavili v Keepu in si na kratko ogledali mesto, sledi še postanek v Kampotu, sprehod po mestu in možnost kosila. Namestitev in nočitev v hotelu Golden sand.

9. DAN SIHANOUK VILLE: Zajtrk in prosto za raziskovanje mesta, hotel je cca 100 metrov od plaže. Nočitev. Možnost za doplačilo cca 35 EUR celodnevni izlet s ladjico na bližnje otoke Koh Thas in Koh Rong Saleum, kjer si lahko z masko ogledujete zanimiv podvodni svet. Kosilo in popoldanski povratek v hotel.

10. DAN SIHANOUK VILLE – OTRES BEACH: Zajtrk in prevoz do Bližnje plaže Otres Beach. Namestitev v hotelu Mary Beach bungalow ali podobnem.

11. – 12. DAN OTRES BEACH: Zajtrk in prosto za uživanje v toplem morju in ležanje na peščeni plaži.

13. DAN OTRES BEACH – PHNOM PENH: Zajtrk. Popoldanski prevoz iz Sihanoukvilla nazaj v Phnom Penh. Namestitev in nočitev.

14. DAN PHNOM PENH - BANGKOK: Zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletimo proti Bangkoku, nato se s shuttle bussom odpeljemo na mednarodno letališče Suwarnabhumi in nadaljujemo s poletom proti enem izmed bližnjih letališč.

15. DAN EVROPA : PRISTANEK NA ENEM IZMED BLIŽNJIH LETALIŠČ

 

DATUM ODHODA: 30. oktober 2017,    CENA ARANŽMAJA po osebi: 1.587,00 EUR

DATUM NOVOLETNEGA ODHODA: 23 december 2017 – program potovanja je en dan krajši, povratek v Ljubljano 05. januarja 2018  CENA ARANŽMAJA po osebi: 1.697,00 EUR

DATUM ODHODA: 10. februar 2018  CENA ARANŽMAJA po osebi: 1.675,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20, v kolikor potuje manj kot 20 potnikov (vsaj 15), se aranžma podraži za 95,00 EUR po osebi, (vsaj 10) potnikov 150,00 EUR na osebo 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz v ekonomskem razredu, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije na osnovi nočitve z zajtrkom, prevozi z A/C avtobusom ali minibusom, navedeni prevozi z ladjicami, ogledi in vstopnine po programu, lokalni angleško govoreči vodnik ter organizacija potovanja. 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Napitnine cca. 20,00 EUR, vizum v Kambodži cca 35,00 USD. 

 

VIZUM: Za vstop v Kambodžo vizum dobimo na letališču, potrebujemo dve fotografiji, izpolnjen obrazec in prazno stran v potnem listu.


Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.