ŠRI LANKA

Že od 1635 €


ŠRI LANKA 

Spoznajmo bujno in ne le tropsko rastlinje neokrnjene Šri Lanke, sprehodimo se po starodavnih templjih, privoščimo si skok v tople valove indijskega oceana, ves čas potovanja pa občudujmo rajsko pokrajino tega tropskega paradiža

 

 1. DAN, 20. november 2022: POLET (P) 
  Polet iz Ljubljane oziroma enega izmed bližnjih letališč, preko vmesnega postanka v Colombo. 
 1. DAN, 21. november 2022: COLOMBO (V,N)
  Predviden prihod v prestolnico Šri Lanke je v popoldanskih urah. Po opravljenih carinskih formalnostih (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum), se bomo odpeljali do hotela 3*** v Colombu. Namestitev, večerja in nočitev. (V, N) 
 1. DAN, 22. november 2022: COLOMBO – PINAWELLA – DAMBULLA – SIGIRIYA (Z,V,N)
  Po zajtrku bomo pričeli z odkrivanjem živahnega Colomba. Spoznali bomo najpomembnejši tempelj v mestu – Gangaramaya, ki leži ob jezeru Beira. V bližini nas bo navdušila plavajoča tržnica Pettah. Že kar malce navajeni dinamičnega utripa bomo nadaljevali z vožnjo proti Dambulli. Na poti se bomo ustavili v Pinawelli, kjer bomo obiskali center, kjer lepo skrbijo za »upokojene« slone. Slone bomo lahko tudi okopali in se pobliže seznanili z njihovimi značilnimi karakteristikami. Popoldan bomo izkoristili za ogled Dambulle, kjer bomo občudovali Zlat Kamnit tempelj iz 1. st. pred. n.št, ki je največji tempelj na otoku zgrajen v skali. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. Prevoz do bližnje Sigiriye, namestitev in večerja v hotelu 3*** . Nočitev. 
 1. DAN, 23. november 2022: SIGIRIYA – OBISK TIPIČNE VASI – SAFARI v NP MINNERIYA (Z,V,N)
  Zajtrk. Danes si bomo ogledali največjo zanimivost Šri Lanke -Sigiriyo - skalno rezidenco kralja Kasyape iz 5. st. Ko se bomo povzpeli po strmih stopnicah navpične skalne gmote, se nam bo razodel pogled na edine posvetne freske na otoku. Od nekoč petsto fresk jih je ohranjenih le še dvaindvajset. Skozi "levje šape", od koder tudi ime skali - Levja skala, se bomo dvignili na vrh nekdanjega kraljevega zimskega domovanja, kjer se odpre obzorje nad tem rajskim otokom. Kasneje si bomo privoščili vožnjo z na Šri Lanki, tipično volovsko vprego po ruralnem področju. S katamaranom se bomo popeljali po jezeru na drugo stran, kjer bomo spoznali kako pridni kmetje pridelujejo arašide, kasavo, topinambur,…Pozne popoldanske ure bomo izkoristili za obisk narodnega parka Minneriya, ki je znan sta znana predvsem po številnih slonih. V večernih urah se bomo vrnili nazaj v Sigiriyo. Večerja in nočitev. 
 1. DAN, 24. november 2022: SIGIRIYA –VRT ZAČIMB - MATALE - – BOTANIČNI VRT PERADENIYA – KANDY (Z,V,N)
  Po zajtrku sledi vožnja v drugo največje mesto na otoku - Kandy. Na poti ne bomo izpustili obiska enega izmed številnih in tipičnih vrtov začimb, kjer bomo imeli priložnost spoznati razne eksotične in nam mogoče še neznane začimbe, dišavnice ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in ajurvedski medicini. V Matali si bomo ogledali tempelj Alu Vihara, kjer naj bi bil prvič zapisan budističen nauk in malo naprej obiskali še hindujski tempelj. Preostanek dneva bomo uživali v bujnem kraljevem botaničnem vrtu Peredeniya, ki je s svojim neobičajnim rastlinskim svetom resnično vreden ogleda. V večernih urah bomo prispeli v Kandy. Namestitev v hotelu 3***, večerja in nočitev. 
 1. DAN, 25. november 2022: KANDY (Z,V,N)
  Po zajtrku bomo obiskali bogato založeno tržnico v središču mesta. Sprehodili se bomo po tem prijetnem mestu, ki leži ob umetnem jezeru. Vstopili bomo v najbolj znan tempelj na otoku - Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, ki kot najpomembnejša relikvija privlači množice domačih in tujih turistov. Večer bomo preživeli skupaj s plesalci tradicionalnih, predvsem Kandyjskih plesov, ki vključujejo tudi hojo po ognju. Večerja in nočitev v istem hotelu. 
 1. DAN, 26. november 2022: KANDY –ČAJEVE PLANTAŽE – BOTANIČNI VRT HAKGALA - NUWARA ELIYA (Z,V,N)
  Zajtrk. Ta dan se bomo odpeljali proti Nuwara Elliyi, področju čajevih plantaž, kjer gojijo najboljši čaj na svetu na višini okoli 1800 metrov. Občudovali bomo enega največjih slapov na otoku - Ramboda. Na poti se bomo ustavili tudi v tovarni čaja, kjer se bomo seznanili s postopkom pridelave te najbolj priljubljene pijače na svetu. Seveda bomo čaj tudi poizkusili in ga lahko tudi kupili. V botaničnem vrtu Hakgala, ki je bil ustanovljen z namenom promocije gojenja kininovca in kasneje čaja, nam bodo razložili tudi o možnostih vrtnarjenja v gorah,….. Prevoz do hotela 3*** v Nuwara Eliyi, večerja in nočitev. 
 1. DAN, 27. november 2022: NUWARA ELIYA – KITULGALA – BENTOTA (Z,V,N)
  Po zajtrku bomo zapustili hribovito področje in se spustili proti morju. Postanek bomo naredili v Kitulgali, kjer so snemali znameniti film Most na reki Kwai. Lahko se bomo odločili za razburljiv, vendar nenevaren rafting. Opremili nas bodo s čeladami, rešilnimi jopiči in vesli in z izkušenimi inštruktorji se bomo spustili po reki. Kasneje bo nekaj časa namenjenega sprehodu po tropski okolici, kjer bomo izvedeli tudi kakšna je razlika med džunglo in deževnim gozdom,….. Prihod v Bentoto in namestitev v hotelu 3*** ob morju. Prosto za samostojne aktivnosti ali le za poležavanje na peščenih plažah ali kopanje v toplem indijskem oceanu. Večerja in nočitev. 
 1. DAN, 28. november 2022: BENTOTA (Z,V,N)
  Zajtrk ter prosto. Nočitev. 
 1. DAN, 29. november 2022: BENTOTA – COLOMBO – POLET (Z, P)
  Zajtrk ter prosto do prevoza na letališče, od koder bomo preko enega izmed vmesnih postankov poleteli v Ljubljano ali na eno izmed bližnjih letališč. 
 1. DAN, 30. november 2022: PRIHOD
  V dopoldanskih urah je predviden pristanek v Ljubljani ali na enem izmed bližnjih letališč.

 

 

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.635,00 EUR 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, vsi navedeni prevozi s klimatiziranim mini busom po Šri Lanki, spanje v dobrih hotelih s 3***  v dvoposteljnih sobah s pol penzioni, vsi navedeni ogledi brez vstopnin, slovensko govoreč vodnik in organizacijski stroški. 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za Šri Lanko 40,00 EUR, vstopnine cca 110.00 EUR, obvezno zdravstveno zavarovanje 11,00 EUR, dodatna hrana,  pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine. 

SPLOŠNI PODATKI:

 • čas: srednjeevropski + 4,5 ure na Šri Lanki
 • denar: šrilanška rupija (LKR), 1 EUR = 220,00 LKR;

.      elektrika: 220V, drugačne vtičnice – vendar adaptarjev ne potrebujete


Datum Trajanje Storitev Cena
Nov. 20, 2022 11 dni Po programu 1635 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.