Jesen na Siciliji

Klasična Sicilija z letalom

  • Kategorija: Evropa
  • Katalog: Jesen
  • Transfer: Letalo
  • Kraj: Sicilija, Italija

Že od 589 €


 
1. DAN:  LJUBLJANA - PALERMO - MONREALE  (večerja, nočitev)
Polet posebnega letala v jutranjih urah iz letališča JP Ljubljana proti letališču v Palermu. Po pristanku sledi vožnja v bližnje Monreale. Ogled mesteca s slikovitimi pogledi na Palermo in ogled znamenite katedrale. Nadaljevanje vožnje na Catanijsko obalo in nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.
 
2. DAN: ETNA - TAORMINA (Zajtrk, večerja, nočitev)
Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900 m, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov okoli vulkana. Nadaljevanje v Taormino, bisera vzhodne obale. Ogled grškega teatra in starega mestnega jedra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v enem izmed številnih gostiln ali barov. Vrnitev v hotel.
 
3. DAN: CATANIA - AGRIGENTO - PALERMO (zajtrk, večerja, nočitev)
Dan bomo začeli z ogledom znamenitosti Catanie. Mesto, ki ga krasi več lepo ohranjenih baročnih zgradb, je danes pomembno trgovsko in prometno središče, z univerzo in vrsto znanih meščanov. V popoldanskih urah bomo mimo Enne (ki jo nekateri imenujejo tudi balkon Sicilije) šli v Agrigento in se sprehodili po Dolini templjev. Od nekdanjega antičnega mesta Akragas, ki je bilo kot grška kolonija Rodii iz Gele ustanovljeno leta 58 p. n. š., je do danes ostalo lepo ohranjenih pet dorskih templjev, med katerimi je najpomembnejši tempelj, posvečen boginji sprave - Concordii, ki je najbolje ohranjen antični tempelj na svetu. Vožnja v okolico Palerma, nastanitev.
 
4. DAN: PALERMO-LJUBLJANA (zajtrk)
Ulice Palerma imajo živahen temperament in zanimivo zgodovino. V mestu, ki so ga ustanovili Feničani, kjer so pustili globoke sledi Arabci, Normani in Španci, je poseben čar. V enem od najlepših italijanskih mest se bomo sprehodili po trgih Bellini, Pretoria, Canti in Quattro, mimo številnih fontan, cerkva in veličastne normanske palače. Če nam bo čas dopuščal, si bomo po ogledu vseh glavnih znamenitosti nekaj časa vzeli še za pokušino slastnih sicilijanskih slaščic, sladoledov in kave, ki jih strežejo v številnih mestnih slaščičarnah. Sledi vožnja na letališče in polet v Ljubljano.
 
Cena vključuje: Letalski prevoz Ljubljana - Palermo - Ljubljana oz. Benetke-Palermo-Benetke, letališke in varnostne pristojbine, tri polpenzione v hotelu 3/4*, avtobusne prevoze po Siciliji, zunanje oglede po programu, stroške spremstva in organizacije potovanja.
 
Doplačila in popusti: 
popust otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

DOPLAČILO: Pri manj kot 45 potnikov in minimalno 35 potnikov 30 €; turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč.
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: pri odhodu iz Benetk možno doplačilo povratnega transferja CE-LJU - letališče - LJU-CE v višini 58 €/os.; enoposteljna 90 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: Siracusa 10 €, Etna: vzpon z gondolo ali jeepi 62 €, Taormina: grško gledališče 10 €, Agrigento: 12 €. Na arheološkem nahajališču Agrigento in Sirausa je obvezno doplačilo za lokalnega vodnika  v višini 3-5 €/osebo.

 


Datum Trajanje Storitev Cena
Oct. 28, 2017 4 dni Po programu 589 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.