Transilvanija

po poteh Drakule

Že od


LEPOTE TRANSILVANIJE

 

Tu so skrivnostni karpatski prepadi, zaviti v meglo, v krošnjah dreves nekoliko zlovešče šumi veter, v strmih gorah dremljejo zapuščena srednjeveška naselja, gotski gradovi pa skrivajo svoje mračne skrivnosti.

Bi z nami preverili, če je bil grof Drakula resničen?

 

 

1. Dan (26.4.2018)
Zgodaj zjutraj odhod kombija oz. minibusa iz Jezera. Pot nas bo vodila čez Hrvaško do Vršca v Srbiji. Da si pretegnemo noge, se bomo najprej povzpeli na Vršačko kulo, potem pa si vzeli prosto. Nočite. (650 km)

2. Dan (27.4.)
Po zajtrku nas že čaka Romunija z vsemi svojimi lepotami in posebnostmi. Vozili se bomo po robu južnih Karpatov, poznanih tudi kot Transilvanske Alpe in naša prva postojanka bo »tunel ljubezni«, ki nam bo obudil romantične sanje. Sledi grad Corvin oz. nam bolje znan kot grad Kralja Matjaža v Hunedoari. V Sebesu nas bo čakala pomanjšana romunska različica Grand Canyona – Little Canyon, dan pa bomo zaključili v prelepem mestu Sibiu, tik pod najvišjimi vrhovi Karpatov. Nočitev.        (380 km)

3.Dan (28.4.)
Po zajtrku nas bo pot najprej vodila do tipične srednjeveške trdnjavske cerkve, ki skupaj z okoliško vasico Biertan spada pod Unescovo zaščito. Sledi Sighisoara, eno najlepših mest v Transilvaniji in rojstni kraj grofa Drakule oz. Vladimirja Tepeša. Zaključimo v  Brašovu, ki nam bo naslednjih nekaj dni služil kot iztočnica za delanje izletov do okoliških gradov in nepozabne narave. Nočitev. (240 km)

4. Dan (29.4.)
Dan namenjen za pošteno razgibanje nog po nacionalnem parku – gorski planoti Bucegi kamor bomo  prišli do določene točke z avtom in naprej peč (cca 2 h). Nadihali se bomo gorskega  zraka in poznali, da nimajo Sfinge samo Egipčani. Po pohajkovanju bomo pod vznožjem gore Bucegi obiskali enega izmed najbolj impresivnih neorenesančnih gradov v Evropi, grad Peleš v slikovitem mestecu Sinaia. Nočitev v Brašovu. (150 km) 

5. Dan (30.4.)
Po zajtrku bomo obiskali grad obkrožen z auro misterioznosti, neštetimi legendami in grozljivo zgodovino, grad Bran, točno ta, kjer je bival in deloval grof Drakula. Po ogledu se bomo povzpeli še na trdnjavo Rasnov kjer nas bo čakal nepozaben pogled na okoliške Karpate. Popoldne si bomo vzeli prosto za samostojne sprehode, nakupe spominkov in počivanju v mestu Brašov. Nočitev. (70 km)

6. Dan (1.5.)
Pred nami bo dolga pot, a ob vseh lepotah pokrajine, ki nas bo spremljala tega sploh ne bomo opazili. Spoznali bomo eno izmed najlepših gorskih cest na svetu – Transfagarasan, ki nas bo po neštetih ovinkih pripeljala do neslutenih višin Karpatov. Čas za sprehod in gorski zrak ob ledeniškem jezeru Balea. Dan zaključimo v Timisoari, rojstnemkraju Hollywoodskega Tarzana Johnny Weissmullerja, kraju ki je kot prvi v Evropi uvedel tramvaj s konjsko vprego… Nočitev. (480 km)

7. Dan (2.5.)
Romunijo moramo po zajtrku, žal, počasi zapustiti. Pot nas bo tokrat vodila čez Madžarsko, mimo Budimpešte in Blatnega jezera, kjer si bomo vzeli čas za kosilo. Prihod domov proti večeru. (780 km)

 

CENA: 660 € vključuje:

·         Prevoz z modernim 19 sedežnim avtobusom

·         Vse stroške povezane s prevozi (voznik, najem, cestnine, parkirnine, bencin)

·         6 nočitev po programu v penzionih/hotelih kategorije 3*

·         6 zajtrkov

·         Vstopnine v grad Corvin, cerkev v Biertanu, grad Peleš, grad Bran, trdnjavo Rasnov

·         Slovensko vodenje

 


Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.