Novoletni Istanbul

cesarsko mesto dveh celin

Že od 349 €


 

NOVOLETNI ISTANBUL

 

Novoletni izlet Istanbul,& Sofija 2022 - Istanbul je izjemna kozmopolitska metropola, kjer se srečujeta Vzhod in Zahod. Mesto je stičišče dveh celin, konec mogočne Svilene ceste in ponuja urbani obraz, na katerem se prepleta bogastvo kultur in civilizacij. Preseneti nas s sožitjem sodobnega življenja in skoraj tremi tisočletji razgibane zgodovine. Občudovali boste veličastno Modro mošejo, Hagijo Sofijo, sultanovo palačo Topkapi, veliki bazar in številne druge znamenitosti. Ogledali si bomo tudi lokacije, kjer poteka snemanje zelo priljubljenih turških nadaljevank. In ne pozabimo, da je Istanbul nakupovalni raj!  

Na poti boste spoznali še prestolnico - glavno mesto Bolgarije, Sofijo . Naj se vaša balkansko – istanbulska pustolovščina prične! 

 

 

 

1. DAN: Slovenija 27.12.2021
     Vožnja preko Hrvaške in nočna vožnja skozi Srbijo s postanki.

2. DAN: SOFIJA 28.12.2021
Prihod v Bolgarijo predvidoma zjutraj. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Sofijo. Ogledali si bomo bolgarsko prestolnico. Mesto z zelo bogato zgodovino se uvršča med najstarejša evropska mesta. Prepoznavne so široke lično tlakovane ulice ter zanimivi tramvaji. Ogled zunanjosti mestnih znamenitosti z avtobusom in peš(všteto v ceno)predsedniška palačakatedrala Aleksander Nevski, rotunda sv. Jurija, cerkev sv. Nedelje, spomenik Vasilija Levskega, univerza... Prosti čas za samostojno raziskovanje, kosil o in nakupe. Namestitev v hotelu in prosto zvečer. Priporočamo odhod v center mesta na večerjo in spoznavanje nočnega utripa Sofije.

3. DAN: SOFIJA – ISTANBUL 29.12.2021
Zajtrk v hotelu. Po zajtrku se bomo odpravili naprej proti Istanbulu. Ob prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z metrojem odpravili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno živahne Istiklal Cadesi ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali; spoznali bomo tudi moderni Istanbul(všteto v ceno). Sledila bo zanimiva pešpot - po istanbulskem Montmartru, mimo Galata stolpa (vstop z doplačilom) do Galata mostu, od koder je nepozaben pogled na osvetljeno mesto. V večernih urah so minareti mošej čudovito osvetljeni in nam pričarajo pravo orientalsko pravljico. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

4. DAN: ISTANBUL 30.12.2021
Zajtrk v hotelu. Po zajtrku sledi poldnevni ogledi glavnih znamenitosti v slovitem zgodovinskem mestnem predelu Sultanahmet. Sprehod do Modre mošejes skrivnostno modro meglico in občudovanja vrednim notranjim dvoriščem s številnimi kupolami in kaskadami. Nadaljujemo do cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia – verjetno ene največjih znamenitosti. Naprej do palače Topkapi ali palače turških sultanov, saj so prav v tej palači prebivali sultani, dvorne dame, konkubine in evnuhi. Ustavili se bomo na nekdanjem Hipodromu, ki je služil konjskim dirkam, v katerih so Bizantinci izredno uživali. Cisterna bazilika ali podzemna cisterna velja za neobičajno znamenitost in še danes navdušuje s 336 marmornimi stebri (doplačilo).  Popoldne obisk enega izmed mnogih nakupovalnih središč. Zvečer priporočamo obisk nočnega lokala z večerjo, tradicionalnimi plesi ter trebušnimi plesalkami. Uživali boste ob odlični predstavi in raznovrstni turški kulinariki (doplačilo). Nočitev v hotelu.

5. DAN: ISTANBUL 31.12.2021
Zajtrk v hotelu. Oglede nadaljujemo na slovitem Grand Bazarju, enem izmed največjih znamenitosti mesta. Bazar je prava nakupovalna meka z več kot 5000 trgovinicami,s 16 vhodi in kar 82 ulicami, kjer ponujajo praktično vse: od nakita,  keramike, preprog, zlatnine in spominkov, do tekstila, torbic, plaščev in jaken, usnjene galanterije… Sprehodili se bomo do ene najlepših mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, kjer vlada posebno umirjeno vzdušje; tukaj se čas za trenutek popolnoma ustavi. Sulejman Veličastnije sultan, v času katerega je Osmanski imperij doživel vrhunec. Vladar je bil tudi velik podpornik umetnikov in kulture. V bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Po ogledih priporočamo vožnjo (doplačilo) z ladjico po Bosporju s plovbo po Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov, luksuznih vilah turške elite in lokacijah, kjer so snemali slovite turške nadaljevanke, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Med plovbo po ožini med Evropo in Azijo, bomo začutili, da je mesto res vez med enim in drugim kontinentom. Za zadnji ogled se ustavimo še v sloviti palači Dolmabahce ob Bosporju, ki slovi kot eden najveličastnejših dvorcev na svetu (doplačilo). Bil je domovanje zadnjega turškega sultana in tudi ustanovitelja Turške države - Kemala Ataturka. Zvečer novoletna zabava presenečenja.

6. DAN: ISTANBUL 01.01.2022
Zajtrk v hotelu. Prosti čas za raziskovanje in nakupovanje. Soba je na voljo do odhoda!. Popoldan okrog 17:00H odhod proti Sloveniji.

7. DAN– Slovenija 02.01.2022
Vožnja skozi Bolgarijo,Srbijo in Hrvaško. Prihod v Slovenijo v poznih popoldanskih urah.

 Odhodna mesta:

-Postojna ob 18:15 (parkirišče pri pokopališču)

- Ljubljana ob 19:00  (Parkirišče Dolgi Most v Ljubljani),

- Celje  ob   20:00 (parkirišče City Center)

- Maribor ob 20:40 (zunanja stran avtobusne postaje)

 

Cena na osebo 349 € ob prijavi  minimalno 30 potnikov
Doplačilo za manjšo skupino 20-29 oseb 20 €

Popust za otroke do 12 let 100% na dodatnem ležišču  1. otrok.
Popust za otroke do   12 let 50% na dodatnem ležišču. 2. in nalsednji otrok

Cena vključuje (na osebo):

 • 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Istanbulu
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 5* v Sofiji,
 • avtobusni prevoz s kakovostnim turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • spremstvo predstavnika in organizacijo izleta,
 • osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

 

Dodatna ponudba - obogatite in zavarujte vaš izlet:

 • enoposteljna soba - 90 €,
 • ogled mesta Istanbul z lokalnim vodnikom (2 dni) – cca 35 €,
 • vožnja z ladjico v Istanbulu po Bosporju - cca 20 €,
 • večerja v tradicionalni turški restavraciji s folkloro – cca 55 €,
 • vstopnina v palačo Dolmabahce - cca 10 €,
 • vstopnine v posamične muzeje in znamenitosti,
 • napitnine 10 €
 • nezgodno zavarovanje z asistenco CORIS in zavarovanje rizika odpovedi EUROPAISCHE (vključuje covid)

Sedežni red - NOVO:

 • rezervacija sedeža v sprednjem delu avtobusa 10 €/osebo.

Na vseh avtobusnih potovanjih je določen sedežni red. Vsem, ki želijo sedeti v sprednjem delu avtobusa, omogočamo z doplačilom rezervacijo sedežev v prvih dveh vrstah na avtobusu (sedeži 2-8). Vse potnike razvrsti organizator, glede na optimalno razporeditev. Številka sedeža 1 je namenjena dodatnemu šoferju. V primeru, da avtobus nima oštevilčenih sedežev, potnike razporedi predstavnik ob odhodu. 


Datum Trajanje Storitev Cena
Dec. 27, 2021 7 dni Po programu 349 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.