Istanbul

cesarsko mesto dveh celin

Že od 535 €


ISTANBUL – KONSTANTINOPEL - BIZANC

NERVUZ - PRAZNIK POMLADI

Cesarsko mesto dveh celin z izredno bogato zgodovino, pestro prehrano in ugodnim »shoppingom«

 

1.DAN, 19. MAREC 2022: LJUBLJANA - ISTANBUL
Ob 07.30 se dobimo na letališču Brnik, od koder ob 09.45 poletimo z letalsko družbo Turkish air proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 13.55. Po opravljenih carinskih in letaliških formalnostih nas pričaka lokalni predstavnik, ki poskrbi za prevoz do hotela Palazzo Donizetti 4**** ali podobnega v centru mesta. Hotel stoji v bližini trga Taksim, avenije Istiklal, najdaljše za promet zaprte ulice mesta, ki je obdana s številnimi gledališči, muzeji, trgovinami, restavracijami, pubi in nočnim življenjem. Do velikega Bazarja, St Sofije in ostalih pomembnejših mestnih znamenitosti je le deset minut vožnje. Namestitev v dvoposteljnih sobah, nočitev.

2.DAN, 20. MAREC 2022: ISTANBUL – OGLED MESTA - NERVUZ
Zajtrk. Podali se bomo na pol dnevni izlet z lokalnim srbohrvaško govorečim vodnikom po Sultan Ahmed centru, srcu starodavnega mesta, od koder so imperijem vladali bizantinski cesarji in turški sultani. Za začetek si bomo ogledali St. Sophio (Hagio Sophio) nekdanjo patriarhovo baziliko nato mošejo in sedaj muzeja, ki velja za eno izmed najpomembnejših stavb v Evropi in za enega največjih biserov arhitekture. Potem si bomo ogledali še Modro Mošejo. Sprehodili se bomo še skozi ostanke starodavnega hipodroma, kjer so se v času bizantinskega imperija odvijale dirke s konjskimi vpregami. Sledi še obisk Grand Bazarja in povratek v hotel. Prosto popoldne za samostojne izlete, oglede ali nakupe. Lahko se pridružite praznovanju Nervuza, starodavnega praznika, ki ponazarja prihod novega leta s prihodom pomladi. Ob enem predstavlja tudi bratstvo in mir. Izvira iz stare Perzije, turki pa ga praznujejo s festivali, na katerih poleg tradicionalnih plesov kovači udrihajo po razbeljeni kovini in kamnih, kar naj bi simboliziralo pobeg iz njihove pradavne domovine. Na različne načine ga praznujejo vse okoliške države. Nočitev.

3.DAN, 21. MAREC 2022: ISTANBUL – KRIŽARJENJE PO BOSPORJU
Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali nakupe. Za doplačilo 39,00 EUR se lahko odločita za poldnevni izlet. V spremstvu lokalnega srbohrvaško govorečega vodnika se bomo odpeljali proti Bosporju, kjer se bomo vkrcali na ladjico in odpluli po ožini. Med plovbo bomo občudovali mogočne palače in vile, ki se prepletajo ob obali. Po križarjenju se bomo ustavili še na egipčanski tržnici začimb, ki velja za eno izmed najstarejših tržnic v mestu. Povratek v hotel in prosto za samostojne oglede ali nakupe. Nočitev.

4.DAN, 22. MAREC 2022: ISTANBUL - TOPKAPI
Zajtrk in prosto za samostojne izlete, oglede ali nakupe. Za doplačilo 72,00 EUR se lahko odločite za poldnevni izlet z obiskom palače Topkapi, kjer so nekoč prebivali Otomanski sultani in Serefiye cistern, mističnih starodavnih vodnih zajetij, ki se skrivajo pod starim delom mesta in močno spominjajo na katakombe. Povratek v hotel. Nočitev.

5.DAN, 23.MAREC 2022: ISTANBUL- LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče od koder ob 08.35 poletimo proti Ljubljani, kjer pristanemo ob 08.50 uri.

 

CENA ARANŽMAJA po osebi: 535,00 EUR + 15,00 Eur napitnine lokalnim vodnikom in šoferjem

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 110,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 30, v kolikor potuje manj potnikov – vsaj 15 – se cena podraži za 35,00 EUR po osebi

CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Ljubljana s 30 kg oddane prtljage + ročna prtljaga po osebi, letališke pristojbine, prevoz z avtobusom letališče – hotel - letališče, spanje v dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v navedenem hotelu 4**** ali podobnem v Istanbulu na osnovi nočitve z zajtrkom, lokalni srbohrvaško govoreči vodnik, vstopnine, slovenski spremljevalec pri najmanj 15 potnikih, pripadajoči davki in takse ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača. Dodatni ogledi, izleti in dodatne vstopnine, storitve po vaših naročilih in vse kar ni navedeno v programu.
DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO : 8,50 EUR
RIZIKO ODPOVEDI ZAVAROVALNICA EUROPAISCHE : 24,00 EUR
CELOSTNI PAKET ZAVAROVANA: 48,00 EUR

 

COVID – 19

- Vsi potniki morajo izpolnit i”TRAVELER ENTRY FORM” na netu v zadnji 72 urah pred odhodom na potovanje

- Vsi potniki razen cepljenih in prebolelih morajo predložiti PCR test mlajši od 72 ur ali hiti antigenski test mlajši od 48 ur.

- Cepljeni potniki morajo predložiti potrdilo o cepljenju, ki dokazuje, da je minilo vsaj 14 dni od prejema druge doze cepiva.

- Preboleli morajo predložiti zdravstveno potrdilo o prebolelosti, ki velja za največ 6 mesecev nazaj.

- Potni list mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev od dneva izstopa iz Turčije

 

Cenik:Datum Trajanje Storitev Cena
March 19, 2022 5 dni Po programu 535 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.