Istanbul

cesarsko mesto dveh celin

Že od 459 €


ISTANBUL – KONSTANTINOPEL - BIZANC

Cesarsko mesto dveh celin z izredno bogato zgodovino, pestro prehrano in ugodnim »shoppingom«

 

1.DAN, 10.11.2021: LJUBLJANA - ISTANBUL
Ob 07.30 se dobimo na letališču Brnik, od koder ob 09.45 poletimo z letalsko družbo Turkish air proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 13.55. Po opravljenih carinskih in letaliških formalnostih nas pričaka lokalni predstavnik, ki poskrbi za prevoz do hotela Palazzo Donizetti 4**** ali podobnega v centru mesta. Hotel stoji v bližini trga Taksim, avenije Istiklal, najdaljše za promet zaprte ulice mesta, ki je obdana s številnimi gledališči, muzeji, trgovinami, restavracijami, pubi in nočnim življenjem. Do velikega Bazarja, St Sofije in ostalih pomembnejših mestnih znamenitosti je le deset minut vožnje. Namestitev v dvoposteljnih sobah, nočitev.

2.DAN, 11.11.2021: ISTANBUL – OGLED MESTA
Zajtrk. Podali se bomo na pol dnevni izlet z lokalnim angleško govorečim vodnikom po Sultan Ahmed centru, srcu starodavnega mesta, od koder so imperijem vladali bizantinski cesarji in turški sultani. Za začetek si bomo ogledali St. Sophio (Hagio Sophio) nekdanjo patriarhovo baziliko nato mošejo in sedaj muzeja, ki velja za eno izmed najpomembnejših stavb v Evropi in za enega največjih biserov arhitekture. Potem si bomo ogledali še Modro Mošejo. Če bo dovolj časa se bomo sprehodili še mimo palače Topkapi, (kje so prebivali nekdanji sultani) in ostankov starodavnega hipodroma, kjer so se v času bizantinskega imperija odvijale dirke s konjskimi vpregami. Sledi še obisk Grand Bazarja in povratek v hotel. Prosto popoldne za samostojne izlete, oglede ali nakupe. Nočitev.

3.DAN, 12.11.2021: ISTANBUL – KRIŽARJENJE PO BOSPORJU
Zajtrk. V spremstvu lokalnega angleško govorečega vodnika se bomo odpeljali proti Bosporju, kjer se bomo vkrcali na ladjico in odpluli po ožini. Med plovbo bomo občudovali mogočne palače in vile, ki se prepletajo ob obali. Po križarjenju se bomo ustavili še na tržnici začimb, ki velja za eno izmed najstarejših tržnic v mestu. Povratek v hotel in prosto za samostojne oglede ali nakupe. Nočitev.

4.DAN, 13.11.2021: ISTANBUL
Zajtrk in prosto za samostojne izlete, oglede ali nakupe. Nočitev.

5.DAN, 14.11.2021: ISTANBUL- LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče od koder ob 18.35 poletimo proti Ljubljani, kjer pristanemo ob 18.50 uri.

 

CENA ARANŽMAJA po osebi:

- Najmanj 40 oseb 459,00 EUR

- Najmanj 30 oseb 479,00 EUR

- Najmanj 20 oseb 499,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO : 90,00 EUR

POPUST ZA 3 OSEBO NA DODATNEM LEŽIŠČU V DVOPOSTELJNI SOBI: 10,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20, 30, 40

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Ljubljana s 30 kg oddane prtljage + ročna prtljaga po osebi, letališke pristojbine, prevoz z avtobusom letališče – hotel - letališče, spanje v dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v navedenem hotelu 4**** ali podobnem v Istanbulu na osnovi nočitve z zajtrkom, lokalni angleško govoreči vodnik, vstopnine, slovenski spremljevalec, pripadajoči davki in takse ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača. Dodatni ogledi, izleti in dodatne vstopnine, storitve po vaših naročilih in vse kar ni navedeno v programu.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO: 8,50 EUR

RIZIKO ODPOVEDI ZAVAROVALNICA EUROPAISCHE: 25,00 EUR PO OSEBI

OBVEZNO DOPLAČILO: NAPITNINE LOKALNIM VODNIKOM IN ŠOFERJEM 16,00 EUR po osebi

 

COVID – 19

- Vsi potniki morajo izpolnit i”TRAVELER ENTRY FORM” na netu vsaj 4 dni pred vstopom v Turčijo ( izjema so otroci do 6 let)

- Vsi potniki razen cepljenih in prebolelih morajo predložiti PCR test mlajši od 72 ur ali hiti antigenski test mlajši od 48 ur.

- Cepljeni potniki morajo predložiti potrdilo o cepljenju, ki dokazuje, da je minilo vsaj 14 dni od prejema druge doze cepiva.

- Preboleli morajo predložiti zdravstveno potrdilo o prebolelosti, ki velja za največ 6 mesecev nazaj.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 


Datum Trajanje Storitev Cena
Nov. 10, 2021 5 dni Po programu 459 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.