Pravljična južna Nemčija

Že od 420 €


PRAVLJIČNA JUŽNA NEMČIJA


Nemčija je država, ki je že sama po sebi znana po razkošnih dvornih vrtovih, ki so nastajali skozi pestro zgodovino prepleta raznih plemiških družin.
 Med takšne vrtove sodi tudi rajski otok Mainau v Bodenskem jezeru. Južni nemški pokrajini Bavarska in Baden-Wurttemberg pa sta predvsem znani tudi kot centra tipičnih srednjeveških nemških mestec, ki s svojo barvito arhitekturo očarajo prav vsakogar.

 

1. DAN:
V zgodnjih jutranjih urah se iz Ljubljane podamo na pot čez Avstrijo, na Bavarsko. V predmestju Augsburga se ustavimo v čudovitem japonskem botaničnem vrtu. Gre za raznolik vrt, kjer se lahko sprehodimo med rastlinami iz vseh koncev sveta. Naenkrat lahko občudujemo puščavsko in savansko rastje in hkrati barvite cvetove tropskih rastlin gozdov ekvatorialnega pasu. Sprehod čez vrt japonskega arhitekta je botanični sprehod po celem svetu, v prav vseh letnih časih. Po botanično obarvanem opoldnevu, se odpeljemo naprej do severne prestolnice Bavarske - Nurnberga. V mestno središče prispemo v poznih popoldanskih urah in imamo čas za prost sprehod po mestu. Sledi večerja in nočitev v srednjeveškem centru.

2. DAN:
Po zajtrku jutro začnemo z vodenim ogledom centra Nurnberga z Nurnberškim gradom in vsemi historičnimi znamenitostmi ter se sprehodimo po čudovitem obrežju reke Pegnitz. V opoldanskih urah se odpeljemo v eno izmed najlepših in najbolj romantičnih nemških pokrajin Frankovsko Švico. Obiščemo majhno vasico Tuchersfeld, zgrajeno med orjaškimi naravnimi skalnatimi stebri in eno izmed znanih pivovarn z več kot 300-letno tradicijo. Frankovska Švica ima namreč največjo koncentracijo pivovarn v celi Nemčiji. Popoldne se odpeljemo na skrajni zahod Bavarske, v mestece Rothenburg ob der Tauber, ki velja za najlepše nemško mesto. S svojo tipično arhitekturo in barvnimi ulicami očara prav vsakogar. Ob prihodu imamo čas za prosto raziskovanje mesteca, nato pa imamo večerjo in nočitev v samem centru Rothenburga.

3. DAN:
Dan začnemo najprej z ogledom Rothenburga in pomembnejših zgradb v srednjeveškem delu mesta, potem pa pot nadaljujemo proti jugu. Že kmalu zapustimo Bavarsko in prispemo v nemško pokrajino Baden-Wurttemberg. Obiščemo pravljično mestece Schwabisch Hall ob reki Kocher. Sprehod ob bregu reke in po mestnih ulicah, kjer si bomo lahko privoščili prigrizek ali kozarec piva. Potem se odpravimo do hribovja Schwarzwald, kjer obiščemo grad Hohenzollern – historični sedež slovite nemške plemiške družine Hohenzollern, ki je zaslužena za združitev Nemčije. Pozno popoldne se odpeljemo na skrajen jug nemške države, do Bodenskega jezera, kjer imamo nočitev.

4. DAN:
Zadnji dan se že zjutraj odpravimo na bližnji otok Mainau. Gre za prekrasen otok na nemškem delu Bodenskega jezera, ki ima tako izrazito subtropsko mikroklimo, da tu uspevajo palme in številne sredozemske rastline. Tu najdemo več kot 200 vrst listavcev in iglavcev, raznorazne eksotične rastline, prav od maja do junija pa tu cveti vseh 200 sort rododendronov in azalej. Skupaj s 1.200 vrst vrtnic je to res pravi raj za botanike in vse ljubitelje rastlin in cvetja. Tu se nahaja tudi znana Hiša metuljev, kjer biva kar 80 vrst. Po čudovitem dopoldnevu sledi le še vožnja po južni Bavarski in avstrijskih Alpah do Ljubljane, kjer naš izlet zaključimo.

CENA: 420 €
Cena je velja pri minimalno 40 potnikih.

 

Vključuje:

  • Avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški na poti (cestnine, parkirnine, trajekt)
  • 3 nočitve z zajtrki v hotelih turistične kategorije
  • 3 večerje
  • Vstopnine po programu (park v Augsburgu, grad Hohenzollern, grad Kaiserburg, otok Mainau)
  • Slovensko vodenje

 

Doplačilo po želji:

  • Zavarovanje v ptrimeru odpovedi 20 € un nezgodno zavarovanje z asistenco.

Doplčailo za manjšo skupino 20-39 oseb 35 €


Datum Trajanje Storitev Cena
June 23, 2022 4 dni Po programu 420 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.