Severni Maroko

kjer Afrika sreča Evropo

Že od 730 €


SEVERNI MAROKO – kjer Afrika sreča Evropo

 

Maroko se kot kulturni center Magreba lahko pohvali ne le z edinstveno zgodovino in tradicijo, ampak ponuja vse, kar pričakujemo od orientalske države. S svojimi čarobnimi tržnicami, veličastno arhitekturo in kulinaričnimi specialitetami pusti vsakega obiskovalca odprtih ust. Kdo bi se branil maroškega zelenega čaja, raziskovanja mestnih medin in 101 verzijo kuskusa.

 

 

 1. Pot začnemo z vožnjo do letališča v Trevisu od koder imamo direkten let v kulturno in zgodovinsko središče severnega dela Maroka – Fes, kamor prispemo v opoldanskih urah. Gre za nekdanjo srednjeveško prestolnico, ki ima zato do danes ohranjeno orjaško medino – staro mestno jedro. Popoldne se skupaj sprehodimo po labirintu ozkih uličic in soukov – orientalskih tržnic do znanih strojarn živalskih kož Chouara. Z vejico rožmarina pod nosom spoznamo postopek strojenja kož, potem pa imamo z zemljevidom v roki prost preostanek dneva za raziskovanje soukov. Večerja (doplačilo) in nočitev v medini Fesa. 
 1. Po prvem maroškem zajtrku si najprej ogledamo še nekaj zgodovinsko pomembnih znamenitosti v Fesu. Obiščemo po nekaterih virih najstarejšo univerzo na svetu – medreso Bou Inania, nekaj več povemo o mestnem obzidju in vhodih v mesto ter se sprehodimo po razkošnih vrtovih Jnan Sbil med medino in mellahom (judovsko četrtjo). V opoldanskih urah se odpeljemo v bližnje mesto Meknes – kot Fes, prav tako enega izmed 4 imperialnih mest Maroka. Ogledamo si impozantna glavna mestna vrata Bab al-Mansour, kraljevo konjušnico Heri es-Souani in mestno medino. Po tradicionalni maroški večerji (doplačilo) prespimo v starem delu Meknesa. 
 1. Tretji dan se obrnemo proti severu in že v jutranjih urah obiščemo pomembno rimsko mesto Volubilis. Ogledamo si ostanke bazilike, slavolok in številne izjemno dobro ohranjene mozaike iz 2.st. n.š. Sledi dolga vožnja v osrčje gorovja Rif, kjer se nahaja Modro mesto – Chefchaouen. Gre za mesteco ujeto med zelene hribe, kjer so praktično skoraj vse hiše prepleskane z modrimi barvami. Gre za enega izmed draguljev Maroka, za katerega si vzamemo celoten preostanek dneva. Sprehodimo se po modrih ulicah, kdor želi pa se lahko odpravi tudi do bližnje razgledne točke nad mestecom. Večerja (doplačilo) in nočitev. 
 1. Po zajtrku se v miru odpeljemo na skrajni sever Maroka, do Gibraltarske ožine. Tu najprej obiščemo razgledno točko tik nad obalo, od koder se vidi vse do španske južne obale in angleškega posestva Gibraltar. Popoldne je rezervirano za ogled najbolj severnega maroškega mesta Tanger. Tu je daleč največji evropski vpliv od vseh maroških mest, ki se lahko pohvali tudi z enim izmed največjih pristanišč v Afriki. Sprehodimo se po medini in kasbahu – nekdanjem kraljevem delu mesta. Morska večerja (doplačilo) in nočitev. 
 1. Peti dan je zaznamovan z morskih vzdušjem. Najprej se ves čas ob Atlantskem oceanu vozimo do manjšega obmorskega mesteca Asilah. Tu si vzamemo kar nekaj časa za raziskovanje prijetnih ulic polnih morskega vpliva. Sprehodimo se do obzidja in razgledne točke na Atlantik in mestece, nato pa se odpeljemo še bolj proti jugu, kjer se dokončno ustavimo v Rabatu. Gre za sedanjo prestolnico Maroka, čeprav to še zdaleč ni največje mesto. Gre za prijetno staro obmorsko mesto z bogato kulturno zapuščino. Popoldne si vzamemo za ogled čudovito ohranjenega stolpa Hassan, najlepši del mesta – kasbah Oudaias in mestno medino s tržnico.  Še zadnja večerja (doplačilo) in nočitev.  
 1. Zadnji dan je namenjen še zadnjem prostem raziskovanju, shoppingu in uživanju v Rabatu. V opoldanskih urah se namreč odpeljemo naprej proti Fesu. Tu imamo v popoldanskih urah let v Treviso. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

 

 

CENA: 730 € (v primeru vsaj 20 prijavljenih potnikih)

 

Vključuje:

 • Letalski prevoz na relaciji Bologna – Fez – Treviso
 • Avtobusni transfer iz Ljubljane na letališče in nazaj
 • Avtobusni prevozi po Maroku
 • Nastanitve po programu z vključenim zajtrkom
 • Slovensko vodenje

Doplačila:

 • Zavarovanje v primeru odpovedi 35 €
 • 5 x večerja 75 €
 • V primeru manjše skupine (14-19 oseb) 70 €

Datum Trajanje Storitev Cena
March 16, 2022 6 dni Po programu 730 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.