Islandija popotovanje

v objemu polarnega sija

Že od 1690 €


Program potovanja / 5. do 12. november 2022

Magični fototrenutki potovanja: 

• Opazovanje in fotografiranje polarnega sija; • Polotok Snaefellsnes, Islandija v malem; 

• Kopanje v toplih vrelcih; 

• Izjemna jutranja in večerna zarja; 

• Kontrasti med črno lavo in belim snegom...

 

1. dan / SLOVENIJA - REYKJAVIK
Transfer iz Ljubljane na eno izmed bližnjih letališč in let na Islandijo. Po pristanku na Islandiji najamemo avtomobile in gremo po poti krajinskih motivov. Prenočimo v Reykjaviku ali okolici. ​

2. dan / GEJZIR - GULLFOS
Odpravili se bomo do geotermalnega področja in opazovali izbruhe najbolj aktivnega gejzirja na Islandiji. Geotermalna področja so takrat najlepša, na toplih tleh se sneg ne sprime in tudi sredi zime trava zeleni. Naslednji postanek bomo naredili pri slapu Gullfoss, ki ga bodo, vsaj upajmo, krasile mogočne ledene sveče. Na poti domov se nam bo odkrivala pokrajina v vseh njeni moči. Ko se stemni pa v lov na svetlobo nočnega neba.

3. - 4. dan / SLAPOVI, VIK, LEDENIŠKA LAGUNA, LEDENIKI
Najprej gremo proti vzhodu. Spoznali bomo nekaj atraktivnih slapov, kot sta Seljalandsfoss in Skogafoss. Sledi enourna hoja do aviona ameriške vojske, ki je zasilno pristal in je zanimiva fotografska kulisa. V okolici Vika se bomo sprehodili po črni peščeni plaži, pot pa bomo končali v okolici Klausturja. Eden od vrhuncev potovanja bo zagotovo Ledeniška laguna. Oba dneva bosta namenjena lovu polarnega sija. Če bodo razmere idealne, suhe ceste, jasno nebo in aktivna avrora, bodo lahko ledene gore in ledeniki prava kulisa za polarni sij. Opcija so tudi ogled ledeniške jame. Pot nadaljujemo na sever v Borgarnes.

5. - 6 dan / SNAEFELLNES, GRUDARFJORDUR, KIRKJUFELL
Čaka nas Islandija v malem. Spoznali bomo kolonijo tjulnjev, sprehodili se bomo ob čudovitih čereh, povzpeli se bomo na kakšen krater in uživali v magičnih barvah in kontrastih tega polotoka. Gremo do čarovniške gore, Kirkjufell. Čez prelaze na drugi konec polotoka. Dnevi bodo malce krajši kot pri nas, dolgi le okoli 7 ur, dodamo pa lahko še uro jutranje in večerne zarje, ko je svetloba enostavno povedano čarobna. Zvečer se bomo v primeru jasnega vremena odpravili še v lov za polarnim sijem.

7. dan / REYKJAVIK in MODRA LAGUNA
Odpravili se bomo v islandsko prestolnico Reykjavik. Sprehod po glavni ulici Laugavegur bo nekaj posebnega. Spoznali bomo glavne znamenitosti mesta, mestno hišo, parlament, Perlon…Popoldne se bomo zapeljali še po polotoku Reykjanes do geotermalnega območja in do Modre Lagune.

8. dan / REYKJAVIK in SLOVENIJA
Zgodnji transfer na letališče in polet proti Sloveniji na eno izmed bližnjih letališč. Sledi še transfer proti Ljubljani.

 
Cena: 1,690€ (pri 8 potnikih) ​
Cena na osebo vključuje: • povratni let na Islandijo z vsemi letališkimi taksami; • nastanitve v dvoposteljnih sobah; • 8 dnevni najem avtomobilov z zavarovanjem; • vodenje in organizacijo; Najmanjše število potnikov je 8, največje 12. ​
Cena ne vključuje: • goriva (informativno 40 € na osebo)); • stroškov osebne narave, hrane; • kopanja v Modri Laguni cca. 80 € na osebo;
Možna doplačila: • Zavarovanje rizika odpovedi; • Enoposteljna soba; • Zdravstveno zavarovanje za tujino. ​
Splošne informacije: FotoPOTEP vodim Matjaž Intihar. Za Islandijo morate biti Covid precepljeni in imeti PCR test. Nekaj potnikov bo vozilo najete avtomobile. Glavne lokacije so v bližini cest, zato potovanje ni fizično naporno. Za hrano bomo poskrbeli skupinsko ali posamezno (po dogovoru). Pričakujemo lahko temperature okoli ledišča. Polarnega sija vam ne morem zagotoviti, ker gre za naravni pojav. Lahko pa vam povem, da smo ga do sedaj občudovali na vseh naših zimskih potovanjih na Islandijo. Program je okviren in odvisen od prevoznosti cest. V primeru zasneženosti cest se program spremeni na mestu samem.
 
Skupina je majhna in se potuje z osebnimi avtomobili !

Datum Trajanje Storitev Cena
Nov. 5, 2022 8 dni Po programu 1690 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.