Šri lanka

prvomajsko potovanje

Že od 1595 €


ŠRI LANKA

 

 

Pred nami je 14 dnevni program skozi katerega bomo lahko čisto od blizu spoznali utrip te čudovite dežele in življenje njenih prijetnih domačinov. Privoščili si bomo potepanje po starodavnih templjih in sprehod po neokrnjeni naravi, se podali na safari, čas bo tudi za lenarjenje na peščenih palžah,...

 

 

1. DAN, 20. julij 2022: LJUBLJANA – ISTANBUL (P)
Ob 17.30 uri se dobimo na ljubljanskem letališču, od koder bomo ob 19.55 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul, s pristankom ob 23.15 uri. Obrok in pijača v letalu.

2. DAN, 21. julij 2022: ISTANBUL - COLOMBO (P,V,N)
Ob 01.50 uri bomo nadaljevali z letom proti Colombu, kjer bomo pristali ob 15.00 uri po krajevnem času. (Obroki in pijača v letalu). Po opravljenih carinskih formalnostih (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum), se bomo odpeljali do Colomba, namestitev v hotelu Grand Oriental. Večerja in nočitev.

3. DAN, 22. julij 2022: COLOMBO – FARMA ŽELV, SAFARI NA REKI MADU – GALLE – UDAWALAWA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Udawalawe. Na poti bomo obiskali želvjo farmo, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje. Potem se bomo ustavili ob reki Madu in s čolnom podali do cimetovega otoka. Ustavili se bomo še v mestu Galle, ki še vedno ohranja tipičen nizozemski značaj. Med potjo si bomo ogledali tipične šrilanške ribiče v Ahangami, ki na kolih sedijo v morju, kjer čakajo na ulov. Prihod v hotel Centauria Wild, večerja in nočitev.

4. DAN, 23. JULIJ 2022: UDUWALAWA – PREHODNI DOM ZA SLONE- NARODNI PARK YALE – KATARAGAMA (Z,V,N)
Zajtrk. V Ath Athuru Sevana bomo prisostvovali hranjennju približno 40 slonjih mladičkov. Kasneje nas bo pot vodila do narodnega parka Yala, kjer bomo na safariju iz terenskega vozilla opazovali pester in bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, različne vrste srnjadi, divji prašiči, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice. Prevoz do Kataragame, večerja in nočitev v Hotelu Mandara Rosen.

5. DAN, 24. JULIJ 2022: KATARAGAMA – SLAP RAWANA - ELLA (Z,V,N)
Po zajtrku bomo našo pot nadaljevali v pokrajino Ella. Omenjena pokrajina je polna čudovitih razglednih točk. Tako se bomo ustavili ob prelepem slapu, ki bo zagotovo pristal med našimi slikovnimi spomini iz Šrilanke. Sledi lažji enourni trekking do Malega Adamovega vrha. Prevoz do namestitve Ella Gap, večerja in nočitev.

6. DAN, 25. JULIJ 2022: ELLA – PANORAMSKA VOŽNJA Z VLAKOM – NUWARA ELIYA – KANDY (Z,V,N)
Zajtrk. Naše potepanje bomo popestrili z vožnjo z vlakom, ki nam bo postregla z možnostjo občudovanja čudovite narave. V kraju Nanuoya bomo izstopili in z avtousom nadaljevali do Nuwara Eliye. Mesto Nuwara Eliya se zaradi značilne angleške arhitekture imenuje kar mala Anglija. Vzeli si bomo čas za umirjen sprehod po mestu. Kasneje se bomo na čajevih plantažah lahko naučili kako pridne ženske roke obirajo lističe. V tovarni čaja nam bodo pokazali kako pridelujejo eno izmed najboljših vrst čaja na svetu. Seveda bomo to opojno pijačo tudi poizkusili. Sledi vožnja do drugega največjega mesta na otoku – Kandya-a. Večerja in nočitev v hotelu Topaz.

7. DAN, 26. JULIJ 2022: KANDY (Z,V,N)
Po zajtrku bomo dan pričeli z obiskom templja Budinega zoba in to v času, ko se v njem odvija obred daritve. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih in najstarejših botaničnih vrtov, v tem delu sveta. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti in je bila zadnja prestolnica Sinhalezov pred prihodom Angležev na Šrilanko. Tu si bomo vzeli čas za različne ugodne nakupe. Dan bomo zaključili z ogledom tradicionalnih plesov. Večerja in nočitev v hotelu Topaz.

8. DAN, 27. JULIJ 2022: KANDY – NEZAHTEVEN TREKKING – ELKADUWA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo navduševali nad bogato založeno tržnico z zelenjavo in sadjem. Kasneje se bomo odpeljali do Elkaduwe. Namestitev v hotelu Hunas Falls, ki vzbuja prav poseben vtis, saj je vmeščen med čajeve plantaže in tako nudi neponovljive razglede. Popoldan se bomo lotili nezahtevnega trekkinga po okoliških čajevih plantažah. Večerja in nočitev v hotelu Hunas Falls.

9. DAN, 28. JULIJ 2022: ELKADUWA – VRT ZAČIMB – DAMBULLA – HABARANA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo odpravili proti Habarani. Na poti se bomo ustavili v vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Potepanje bomo nadaljevali v Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Jamski templji skrivajo pet votlin v katerih bomo lahko občudovali preko 90 kipov bud. Današnji dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Sun Green.

10. DAN, 29. JULIJ 2022: HABARANA – SIGIRIYA – PASSIKUDAH (PLAŽA) (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo odpeljali do skale Sigiriya na kateri je kralj Kasyapana, na željo svojega očeta, zgradil svojo rezidenco, v kateri je od leta 477 do 498 tudi razkošno živel. Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled nad pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Sledi vožnja na vzhodno obalo do Passikudah kjer bomo na čudoviti plaži nastanjeni naslednje dni. Večerja in nočitev v Hotelu Amaya Beach.

11. in 12. DAN, 30. in 31. JULIJ 2022: PASSIKUDAH (Z,P)
Zajtrk. Prosto za samostojne aktivnosti ali le za kopanje in poležavanje na peščenih plažah. Večerja in nočitev v hotelu Amaya Beach.

13. DAN, 01. AVGUST 2022: PASSIKUDAH – COLOMBO - ISTANBUL
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder bomo ob 20.20 uri poleteli proti Istanbulu. Obroki in pijača v letalu.

14. DAN, 02. AVGUST 2022: ISTANBUL – LJUBLJANA
Ob 05.00 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 07.00 uri nadaljevali z letom v Ljubljano, kjer bomo na domačem letališču pristali ob 08.15 uri.

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.595  € 

DOPLAČILO ZA ENOPSOTELJNO SOBO: 225 €

 

DATUM ODHODA: 20. JULIJ 2022

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 12

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, vsi navedeni prevozi z klimatiziranimi avtobusom po Šri Lanki po programu, prevoz s terenskim vozilom na safariju, namestitev v navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije na osnovi pol penziona, navedeni ogledi z vključenimi vstopninami ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za Šri Lanko, PCR test, ki ga je potrebno narediti 96 ur pred prihdom na Šri Lanko, dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

 

SPLOŠNI PODATKI:

· čas: srednjeevropski + 4,5 ure na Šri Lanki

· elektrika: 220V, drugačne vtičnice – vendar adaptarjev ne potrebujete


Datum Trajanje Storitev Cena
July 20, 2022 14 dni Po programu 1595 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.